Uroczystości
Restauracja Arsenał to miejsce, które stworzy wyjątkową oprawę dla każdego ważnego wydarzenia w Państwa życiu. Ekskluzywne przyjęcie w naszych wnętrzach uświetni każdą uroczystość.Zapewniamy Państwu profesjonalną pomoc w organizacji każdego szczegółu przyjęcia, począwszy od skomponowania menu aż po wybór odpowiednich dekoracji. Całości atmosfery dopełnią wnętrza naszych sal restauracyjnych oraz tarasu letniego.Restauracja Arsenał to idealne miejsce do organizacji imprez, wesel, przyjęć okolicznościowych, lunchy, bankietów, konferencji i innych.
Ofertę przygotowujemy zawsze indywidualnie do potrzeb klienta.
Skomponuj własne menu, a my je wycenimy.
Poniżej przykładowe propozycje.
Przystawki rybne
* dwukolorowy pasztet rybny
* pstrąg faszerowany
* szczupak faszerowany
* węgorz wędzony
* rolada szpinakowa z łososiem
* tatar z łososia z czarną oliwką
* śledzie w ziołach
* śledzie w kurkach
Przystawki mięsne
*rolada drobiowa z omletem pietruszkowym
* schab po warszawsku
* karkowina ze szpinakiem
* palcówka wędzona
* pasztet z królika podawany z żurawiną
* pasztet z jelenia
* tatar wołowy
* torcik z wątróbki
Sałatki i inne
* sałatka z grilowanym kurczakiem
* sałatka z serem feta
* sałatka capreze
* sałatka z orzechami łoskimi i serem lazur
* sałatka z rostbefem wołowym i owocami
* jajka faszerowane
* melon zawijany szynką
* pieczarki faszerowane orzechami i serem brie
Zupy
* kołduny w barszczu lub rosole
* borowikowa z kluseczkami
* francuska cebulowa
* żurek
* barszcz czerwony z pasztecikiem
* sezonowe zupy krem (krem z dyni, krem z selera, krem z pomidorów z kulkami melona)
Ofertę przygotowujemy zawsze indywidualnie do potrzeb klienta.
Skomponuj własne menu, a my je wycenimy.
Poniżej przykładowe propozycje.
Przystawki rybne
* dwukolorowy pasztet rybny
* pstrąg faszerowany
* szczupak faszerowany
* węgorz wędzony
* rolada szpinakowa z łososiem
* tatar z łososia z czarną oliwką
* śledzie w ziołach
* śledzie w kurkach
Przystawki mięsne
*rolada drobiowa z omletem pietruszkowym
* schab po warszawsku
* karkowina ze szpinakiem
* palcówka wędzona
* pasztet z królika podawany z żurawiną
* pasztet z jelenia
* tatar wołowy
* torcik z wątróbki
Sałatki i inne
* sałatka z grilowanym kurczakiem
* sałatka z serem feta
* sałatka capreze
* sałatka z orzechami łoskimi i serem lazur
* sałatka z rostbefem wołowym i owocami
* jajka faszerowane
* melon zawijany szynką
* pieczarki faszerowane orzechami i serem brie
Zupy
* kołduny w barszczu lub rosole
* borowikowa z kluseczkami
* francuska cebulowa
* żurek
* barszcz czerwony z pasztecikiem
* sezonowe zupy krem (krem z dyni, krem z selera, krem z pomidorów z kulkami melona)
Dania gorące
* polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybka
* polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i serem mozarella
* polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką
* pieczony karczek w sosie warzywnym
* schab po wiejsku w sosie grzybowym
* pieczona kaczka w sosie żurawinowym
* roladki drobiowe ze szparagiem w sezamie
* zraz drobiowy ze szpinakiem
* sarna w sosie myśliwskim
* jeleń w jałowcu
* łosoś w śmietanie lub sosie cytrynowym
* sandacz w chrupiącej panierce lub w sosie kaparowym
* roladki rybne z suszonym pomidorem
* polędwiczki wieprzowe w sosie z podgrzybka
* polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i serem mozarella
* polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką
* pieczony karczek w sosie warzywnym
* schab po wiejsku w sosie grzybowym
* pieczona kaczka w sosie żurawinowym
* roladki drobiowe ze szparagiem w sezamie
* zraz drobiowy ze szpinakiem
* sarna w sosie myśliwskim
* jeleń w jałowcu
* łosoś w śmietanie lub sosie cytrynowym
* sandacz w chrupiącej panierce lub w sosie kaparowym
* roladki rybne z suszonym pomidorem